Condamn jocurile de culise prin care schioarea Ania Monica Caill a fost lăsată pe dinafară din lotul pentru Jocurile Olimpice de iarnă

Activitatea parlamentară în cifre
13 ianuarie 2022
Show all

Condamn jocurile de culise prin care schioarea Ania Monica Caill a fost lăsată pe dinafară din lotul pentru Jocurile Olimpice de iarnă

👉 Schioarea Ania Monica Caill a fost lăsată pe dinafară din lotul pentru Jocurile Olimpice de iarnă.

Deși performanțele la concursurile internaționale i-ar permite să participe, Federația Română de Schi Biatlon citează chiar lipsa acestora ca motiv principal din cauza căruia sportiva nu se află nici pe listele de preînscriere.

Aceasta este încă o dovadă a problemelor cu care se confruntă sportul românesc de performanță din cauza jocurilor de culise, pe fondul lipsei transparenței din acest domeniu.

Ania Caill a mai trecut printr-o situație similară cu cea de acum, în ianuarie anul trecut, când i-a fost refuzată participarea la Campionatele Mondiale de către FRSB. A fost nevoie de medierea de către Ministrul Sportului Eduard Novak pentru ca situația să se rezolve și sportiva să poată participa.

De această dată însă, se pare că o astfel de mediere nu este în plan și România nu va fi reprezentată și de Ania Monica Caill la Jocurile Olimpice de iarnă 2022.

Ceea ce ridică semne de întrebare este conflictul dintre echipa sportivei și FRSB, mai exact dintre sportivă și Secretarul General al acestei organizații. Unul dintre motivele citate pentru neincluderea sportivei pe liste ar fi lipsa de pregătire, în condițiile în care în țară nu există pârtii de mare viteză pentru antrenament!

Astfel, când federațiile sportive se războiesc cu sportivii pe care ar trebui să-i reprezinte, cum să ne așteptăm la refacerea sportului și a revenirii performanțelor la competiții❓