Apel la achiziții publice transparente

Mă preocupă problemele antreprenorilor din Maramureș.
18 martie 2021
Agenda săptămânii 29 martie – 4 aprilie
19 martie 2021
Show all

Apel la achiziții publice transparente

Avem o problemă cu modul în care statul cheltuie banii publici. Problema e sistemică și favorizează apariția achizițiilor obscure.
Vestea bună e că problema poate fi rezolvată dacă Agenția Națională pentru Achiziții Publice va utiliza corect Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP).

Dacă SEAP ar funcționa în interesul statului, al transparenței și al liberei concurențe, sunt sigur că vor dispărea obiceiurile dubioase ale instituțiilor publice de a plăti sume generoase pentru produse de calitate inferioară.

Ar fi indicat să revenim la perioada în care SEAP era singurul mijloc permis pentru achizițiile publice. Aici putem încuraja cumpărarea celui mai bun produs la cel mai bun preț prin setarea unui timp minim de promovare a anunțurilor de achiziție.

De asemenea, antreprenorii aflați la început de drum pot fi încurajați să depună cerere de participare în SEAP prin reducerea costurilor pentru obținerea certificatului digital și pentru listarea produselor în sistem.

Dacă aveți și alte sugestii prin care putem transparentiza achizițiile instituțiilor publice din România, le aștept la adresa de mail brian.cristian@cdep.ro sau în secțiunea de comentarii.