Audiențe cu cetățenii la Baia Mare

Marea Testare, un mare fiasco.
2 decembrie 2021
Retrospectiva săptămânii 29 noiembrie – 5 decembrie
5 decembrie 2021
Show all

Audiențe cu cetățenii la Baia Mare

Parlamentarii USR PLUS Maramureș, Consilierii judeteni și cei locali au fost prezenți marți de la ora 17:00 la Biroul Europarlamentar Dragos Pislaru din Baia Mare pentru a se întâlni cu cetățenii din Baia Mare, ascultând problemele identificate de aceștia pentru a le soluționa.

📌 Multe dintre problemele și situațiile semnalate de cetățeni nu țin de parlament, de aceea prefer să merg la audiențe însoțit și de colegii mei din consiliile locale și județene. Astfel putem acoperi o plajă mai largă de discuție, și informația poate ajunge la factorii decizionali angrenați mai repede.

Problemele au fost foarte diverse dar fiind prezenți într-un număr atât de mare toți aleșii USR PLUS, fiecare va contribui la soluționarea cu celeritate a cazurilor semnalate.

📍 Problemele semnalate către aleși:
👉 readucerea în atenția parlamentarilor cazul familiei Furdui a căror copii au fost preluați de autoritățile Germane. Situația lor necesită clarificări și intervenție juridică adecvată pentru un proces echitabil.
👉 situații personale ale cetățenilor care s-au lovit de birocrația sistemului sanitar, urmând să analizăm din punct de vedere legislativ cauzele blocajelor.
👉 diverse probleme care apasă pe umerii cetățenilor din anii 1980, pentru care consilierii locali au putut oferi soluții actuale;
👉 majoritatea înscrișilor în audiență au expus probleme aparținând de administrația locală, legate de pericolul pozat de infrastructură deteriorată;
👉 dezvoltarea haotică din punct de vedere urbanistic a creat și alte probleme, canalizarea deficitară din zona Margeanului creând probleme la fiecare ploaie mai serioasă;
👉 nemulțumirile antreprenorilor sunt direcționate către departamentele din primărie care comunică deficitar și întârziat cu reprezentanții hotelierilor.
👉 taxa pe turism nu este abordată profesionist iar banii cheltuiți nu se regăsesc în dezvoltarea industriei ospitalității.

📍 Pe lângă sesizări am discutat și despre oportunitatea digitalizării unor clase din anumite școli din Baia Mare.
✔️ Proiectele pentru obținerea fondurilor necesare, nelipsite de provocări însă, ar însemna un pas înainte pentru educația tinerei generații.
✔️ Pentru realizarea lor cu success este necesară o mai bună colaborare între instituțiile de învățământ, profesori, management și autoritățile publice.

În plus :
👉 Prezența la audiențe a unor experți și reprezentanți ai unor categorii profesionale a creat contextul unor discuții despre îmbunătățirea cadrului legislativ cu impact direct asupra calității vieții cetățenilor.
📌 Fiecare dintre cei prezenți și-a însușit doleanțele cetățenilor și vom urmări ca fiecare dintre cei prezenți să primească un răspuns cu o soluție concretă.