Printre întrebările adresate primăriei și clubului Minaur se numără:
Țin să precizeze faptul că, prin solicitarea informațiilor de interes public, urmărește să încurajeze principiul transparentizării într-un club de drept public și să atragă atenția asupra modului discreționar în care gestionează primăria Baia Mare resursele financiare ale orașului:
“În ședința precedentă de consiliu local s-a aprobat rectificarea bugetară, în care bugetul clubului sportiv Minaur a fost suplimentat cu încă 10.000.000 lei, pe lângă cele 6 milioane pe care i-a primit la începutul anului. Total: 16.000.000 de lei.
Ca să faceți o comparație, Primăria Baia Mare a avut în posesie terenul de atletism și l-a cedat către Ministerul Tineretului și Sportului, pe motiv că nu are destul fonduri pentru reabilitare.
Nu s-a întâmplat asta, pista de atletism s-a întors la minister, iar banii din bugetul local se duc pe salariile exorbitante ale jucătorilor și conducătorilor de la Minaur, nu într-o bază sportivă care ar fi încurajat extraordinar de mult sportul de masă din orașul nostru.”
De asemenea, Brian Cristian insistă să-i liniștească pe iubitorii handbalului din Baia Mare. Nu își dorește un Minaur desființat, ci unul profesionist și capabil să se autosusțină:
Tot ce îmi doresc e să avem, în viitorul apropiat, un club de handbal capabil să se autosusțină și să funcționeze într-o logică comercială. Îmi doresc să văd cât mai mulți tineri handbaliști din Baia Mare care se dezvoltă în condiții moderne și ajung să îmbrace tricoul Minaurului. Sunt sigur că ne vom simți foarte bine în momentele în care va înscrie pentru Minaur un tânăr handbalist crescut și dezvoltat în bazele sportive ale orașului!
Pentru a avea parte de asta, e nevoie ca primăria Baia Mare să investească mai mult în sportul de masă și în infrastructură. Nu e corect deloc față de comunitatea băimăreană ca din banii alocați clubului Minaur să nu fie susținuți și pregătiți juniorii și tinerii sportivi din Baia Mare și Maramureș.