Băimărenii ar trebui să poată achiziționa bilete online pentru spectacolele de la Teatrul Municipal Baia Mare.

Strategia Națională pentru Sport în Dezbatere Publică
19 octombrie 2022
La mulți ani români, oriunde v-ați afla!
1 decembrie 2022
Show all

Băimărenii ar trebui să poată achiziționa bilete online pentru spectacolele de la Teatrul Municipal Baia Mare.

Legea privind digitalizarea statului, pe care am trecut-o anul trecut, prevede că și teatrele sau muzeele sunt obligate să ofere plata online. Iar începând cu luna noiembrie a anului 2022, sunt pasibili de amendă dacă nu fac acest lucru.

Poate mai țineți minte eforturile făcute pentru digitalizarea statului român și faptul că toate instituțiile publice, dar și entitățile care oferă servicii de utilitate publică sunt acuma obligate să ofere plata taxelor și online. Legea a fost promulgată în luna mai, iar din noiembrie instituțiile care nu se conformează pot primi amenzi între 20.000 și 50.000 lei. De aceea am început turul digitalizării prin Maramureș, să mă asigur că se respectă legea.

În acest moment biletele la teatru se pot cumpăra doar de la casa de bilete. Iar rezervările se fac telefonic, fără nicio obligație de a achiziționa ulterior biletul. Există multe cazuri în care cei care merg fizic să cumpere bilete, nu pot s-o facă, pentru că sunt rezervate, iar ulterior cei care au facut rezervare nu mai merg la spectacol. Iar în situația asta rămân și scaune goale la spectacol și oameni care vor să meargă la teatru, dar nu pot pentru că știu că nu mai sunt locuri. Astfel de probleme se pot rezolva simplu și civilizat, oferind achiziția de bilete online.

În perioada următoare voi solicita întrevederi cu conducătorii mai multor instituții din județ pentru a mă asigura că legea privind plata online este aplicată. Ce sugestii aveți, unde ar mai trebui implementat acest sistem?