Căutăm soluții pentru funcționarea SMID Fărcașa

Fiecare primărie din Maramureș trebuie să ofere opțiunea de a plăti online taxele și impozitele locale
15 martie 2021
Mă preocupă problemele antreprenorilor din Maramureș.
18 martie 2021
Show all

Căutăm soluții pentru funcționarea SMID Fărcașa

Pe parcursul zilei de azi, am fost la Fărcașa împreună cu Raul Pop – secretar de stat în cadrul Ministerului Mediului, cu Radu Trufan – vicepreședintele Consiliului Județean Maramureș, și cu experți din cadrul Gărzii de Mediu, respectiv din echipa de implementare a proiectului SMID.

Au trecut mai bine de 10 ani de când a început construcția Centrului de Management Integrat al Deșeurilor. Rând pe rând, vechii administratori ai județului au direcționat bani către un proiect care nu este finalizat nici în ziua de azi.

Nimeni nu și-a asumat eșecul, iar sănătatea populației este în pericol să fie afectată de situația în care deșeurile menajere rămân pe străzi.
A trecut vremea soluțiilor temporare. Nu mai avem timp nici să căutăm scuze în incompetența administrațiilor precedente. Maramureșenii vor să vadă fapte.

Sunt fonduri disponibile în Planul Național de Redresare și Reziliență și în alte linii de finanțare pentru punerea în funcțiune a SMID Fărcașa dar, înainte de toate, trebuie să ne asigurăm că nu mai aruncăm banii într-o groapă fără fund.

Administrarea deșeurilor la nivel local face parte din prioritățile secretarului de stat Raul Pop, așa că ne așteptăm să beneficiem de sprijinul Ministerului Mediului pentru a duce la bun sfârșit misiunea de a le oferi maramureșenilor un județ prietenos cu natura.