Convenția Națională pentru Tineret

Prima ședință a Grupului de lucru pentru sportul maramureșean
6 august 2021
Cultură-n șură la Hărnicești – Experimentul
12 august 2021
Show all

Convenția Națională pentru Tineret

➡️ Convenția Națională pentru Tineret

În perioada 10 – 12 august, la Timișoara se desfășoară Convenția Națională pentru Tineret. Am acceptat cu entuziasm invitația lansată de FITT Timisoara de a participa la un eveniment care o să mă ajute să conturez câteva dintre prioritățile următoarei sesiuni parlamentare.

Evenimentul a început cu prezentarea Strategiei Tineretului și a eforturilor reunite ale ministerelor de linie. Începând cu ora 12:00, am avut ocazia, alături de colegii mei din Comisia pentru Tineret și Sport, să vorbim cu participanții despre propunerile legislative în domeniul tineretului.

Participanții au aflat mai multe detalii despre stadiul în care se află Legea Tineretului, un proiect mult așteptat de toți implicați în activități dedicate tinerilor din România. Proiectul de lege a ajuns pe masa comisiei din care fac parte, ceea ce înseamnă că sunt șanse mari să fie adoptată de Parlament în sesiunea din toamnă.

Prima zi a convenției a mai abordat subiecte precum descentralizarea în domeniul tineretului și capacitatea organizațională a sectorului ONG, iar la final a avut loc o scurtă sesiune de concluzii.