Curriculum modern pentru o Românie educată

Parlamentul educației – dialog cu reprezentanții Elevilor din Maramureș
25 ianuarie 2021
Birou parlamentar la Târgu Lăpuș, Maramureș
29 ianuarie 2021
Show all

Curriculum modern pentru o Românie educată

În calitate de membru al Comisiei pentru învățământ, știință, tineret și sport din Camera Deputaților, am participat la dezbaterea cu tema “Curriculum modern pentru o Românie educată”.

Propunerile și ideile factorilor implicați în educația din Maramureș au fost prezentate în cadrul dezbaterii împreună cu intervențiile colegilor din cele două comisii parlamentare.

Planurile și dezbaterile din Parlamentul României nu se pot concretiza în soluții eficiente dacă nu rămânem conectați la realitatea din teren, iar pentru asta e nevoie să comunicăm în permanență cu profesori, elevi și părinți.

Evenimentul a durat 3 ore, timp în care s-au dezbătut soluțiile concrete pentru educația din România propuse de către colegii mei, deputați și senatori, și de către reprezentanți ai Ministerului Educației și ai Grupurilor de Lucru responsabile cu dezvoltarea unei programe școlare moderne.

Îmi doresc ca dezbaterea de azi să fie prima dintr-un lung șir de întâlniri în care să fie auzite și luate în considerare vocile tuturor celor preocupați de creșterea calității învățământului românesc.

Concluziile dezbaterii “Curriculum modern pentru o Românie educată” urmează să ajungă și la Ministerul Educației. De asemenea, voi publica și aici un rezumat al discuțiilor de azi.