De unde avem bani? (Episodul 1)

Candidații Alianței USR PLUS Maramureș: „Vom face politică onestă pentru oameni și pentru comunități”
3 august 2020
De unde avem bani? (Episodul 2)
1 septembrie 2020
Show all

De unde avem bani? (Episodul 1)


De unde avem bani? (Episodul 1)

De câteva zile a început campania electorală, iar vechii politicieni se aliniează din nou în fața noastră cu promisiuni fanteziste și proiecte fără acoperire financiară. Știm cu toții că urmează o criză globală, economia națională e în declin, iar deficitul bugetar este estimat să crească la peste 8% din PIB.

Administrațiile slabe sunt la mila guvernanților, iar primarii își schimbă culoarea politică după cum cred că va arăta viitoare conducere a țării. E simplu să stai cu mâna întinsă pentru fonduri acordate prin PNDL-uri, fără a avea criterii ce țin de relevanța în comunitate, numărul de beneficiari sau sustenabilitatea proiectului.

E mai greu să identifici surse de finanțare, să scrii proiecte pe fonduri europene și să ai rigoarea și seriozitatea de a cheltui banii transparent, a raporta la timp toate achizițiile și a respecta normele în perioadele de implementare și monitorizare.

Alianța USR PLUS propune profesioniști în administrațiile locale, care identifică sursele de finanțare pentru toate proiectele pe care vor să le implementeze în comunitatea lor. E timpul să-i ignorăm pe candidații care încearcă să ne prostească cu promisiuni goale! E timpul pentru politica altfel!

Au fost lansate programele operaționale pentru exercițiul financiar 2021-2027. Chiar dacă sunt încă în faza de consultare publică și pot suferi modificări, e important să vedem de unde ne putem atrage sursele de finanțare nerambursabile pentru următorii 7 ani.

Voi începe mâine cu Programul Operațional Regional (POR) 2021-2027.

Vă invit să mă urmăriți!

#briancristian2020 #AlianțaUSRPLUS #urmeazăsăamopostare