Declarație în Parlamentul României pentru un învățământ depolitizat

PNRR-ul României a primit avizul favorabil al Consiliului Uniunii Europene
29 octombrie 2021
Retrospectiva săptămânii 1 – 7 noiembrie 2021
7 noiembrie 2021
Show all

Declarație în Parlamentul României pentru un învățământ depolitizat

Ieri am luat cuvântul la Tribuna Parlamentului despre necesitatea de a avea un învățământ depolitizat, un învățământ în care managementul școlar să urmeze principiile meritocrației, nu cele ale numirilor pe cale politică.

Până când nu vom avea o conducere formată din profesioniști care au demonstrat, de-a lungul carierei lor, că își pot aduce contribuția la îmbunătățirea învățământului românesc, generațiile actuale și viitoare vor avea de suferit sub aspectul calității educației.

Și nu numai elevii au de suferit, ci și cadrele didactice care sunt victimele acestui sistem. Astfel de cazuri mi-au fost sesizate în Maramureș, acolo unde profesori care au promovat proba scrisă a concursului de directori nu au primit avizele necesare de la partidele politice pentru a trece la următoarea probă, interviul. Aceste avize sunt solicitate în școlile cu predare în limba minorităților.

De aceea, vă încurajez, și pe această cale, să îmi semnalați orice nereguli cu care vă confruntați în participarea la concursul pentru ocuparea funcțiilor de conducere a școlilor.