Deschidem curtea școlii!

Retrospectiva săptămânii 6 – 12 decembrie
12 decembrie 2021
Proiect de lege USRPLUS pentru transparență în mediul academic
17 decembrie 2021
Show all

Deschidem curtea școlii!

📌 Inițiativa „Deschidem curtea școlii” a primit astăzi votul de încredere al Comisiei de Învățământ din Camera Deputaților în ciuda opoziției PNL – UDMR

👉 Alături de colegii mei: Filip Havarneanu, Tudor Rareș Pop și Ionuț Moșteanu, am semnat inițiativa „Fără lacăte pe curtea școlii” pentru a oferi șansa copiilor să facă activități sănătoase în cadrul spațiilor la care au drept de access oricum.

👉 Inițiativa prevede accesul copiilor pe terenurile și în sălile de sport ale instituțiilor de învățământ în afara programului. Acest demers ar permite copiilor și adolescenților să-și elibereze în mod sănătos dozele de energie, să facă sport liber și să socializeze. Toate cele enumerate sunt aspecte fundamentale pentru o dezvoltare sănătoasă a tinerilor.

👉 Cu toate acestea, PNL și UDMR au votat împotriva inițiativei, arătând astfel că susținerea activităților sportive nu se află pe agenda domniilor lor și ar trebui să ne mulțumim cu puținele ore de sport din timpul programului.

👉 Acest proiect ia în considerare sănătatea fizică și mentală a tinerilor și își propune să le ofere posibilitatea de a practica activități recreaționale într-un mediu sigur.

👉 Pe această cale le mulțumesc tuturor votanților, care au demonstrat că doresc binele tinerei generații și mulțumesc, de asemenea, tuturor consilierilor locali care au adus acest subiect în discuție în circumscripțiile lor.

☑️ Poți susține și tu acest proiect accesând: https://curtea-scolii.ro/ și semnând manifestul.

👉 Împreună punem cărămidă peste cărămidă la un viitor mai sănătos pentru copii noștri!