Care au fost efectele pandemiei în firma ta?

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, sprijină reforma în sistemul sanitar din Maramureș
4 februarie 2021
invitatie la masa deciziilor
Invit tinerii la masa deciziilor!
9 februarie 2021
Show all

Care au fost efectele pandemiei în firma ta?

Conform unui studiu publicat recent de către Termene.ro, 41% din afacerile din țară au fost foarte (cu accent pe “foarte”) afectate în ultimul an.

Riscul de insolvență al firmelor devine tot mai mare. Creșterea vânzărilor, obținerea de profit și atragerea de resurse financiare pentru supraviețuirea companiilor devin adevărate provocări în 2021 pentru antreprenori.

Analiștii sunt de părere că pandemia are un impact negativ și asupra creșterii creanțelor neîncasate și blocajului financiar în economie.
Potrivit aceluiași studiu, câteva dintre direcțiile care merită abordate în acest an sunt: accesarea fondurilor europene, digitalizarea operațiunilor și reducerea pe cât posibil a costurilor investițiilor.

USR PLUS susține mediul privat din România aflat în această situație dificilă în primul rând prin măsuri de #debirocratizare. Am accelerat ritmul procesării dosarelor pentru microgranturi, granturi pentru capital de lucru și investiții, obținând și fonduri europene în valoare de cca. 1.5 miliarde de euro.

Stimați antreprenori maramureșeni, care sunt cele mai mari obstacole cu care v-ați confruntat până acum, în contextul pandemiei? Ce bariere legislative considerați că v-au pus cel mai mult piedică în dezvoltarea afacerii? Aștept răspunsurile voastre pe adresa de e-mail brian.cristian@cdep.ro.