La mulți ani Europa și la mulți ani tuturor cetățenilor europeni!

Dezbatere SPORT: Descentralizarea infrastructurii sportive, un pas spre modernizare?
7 mai 2021
Agenda săptămânii 10 – 15 mai
9 mai 2021
Show all

La mulți ani Europa și la mulți ani tuturor cetățenilor europeni!

Ziua de 9 mai este o zi cu triplă semnificație și deosebită importanță pentru români. Azi sărbătorim Ziua Europei, Ziua Independenței de la 1877 și victoria Coaliției Națiunilor Unite în cel de-al Doilea Război Mondial.

La această dată, în urmă cu 144 de ani, Mihail Kogălniceanu citea în fața Parlamentului, Declarația de Independență față de Înalta Poartă.

Mai bine de o jumătate de secol mai târziu, pe 9 mai 1945, românii au trăit bucuria capitulării celui de-al treilea Reich, marcând finalul celui de-al Doilea Război Mondial în Europa.

În data de 9 mai 1950, ministrul francez de externe, Robert Schumann, a pus bazele structurii pe care noi astăzi o numim Uniunea Europeană.

Este important să fim recunoscători pentru sacrificiile făcute de generațiile trecute pentru a avea oportunitatea de a trăi astăzi într-o țară cu valori liberale și democratice.

Au trecut peste 14 ani de când România a devenit stat membru al UE, iar beneficiile aduse cetățenilor noștri sunt cât se poate de vizibile.

Cu pași repezi, am convingerea că intrăm într-o nouă perioadă de dezvoltare a țării noastre, perioadă care va fi coordonată de generația de tineri români care au crescut cu valorile pe care Uniunea Europeană le promovează: libertate, corectitudine și transparență.