La mulți ani români, oriunde v-ați afla!

Băimărenii ar trebui să poată achiziționa bilete online pentru spectacolele de la Teatrul Municipal Baia Mare.
27 noiembrie 2022
Guvernul PSD-PNL introduce o nouă taxă prin OUG: taxa pe soare
4 decembrie 2022
Show all

La mulți ani români, oriunde v-ați afla!

Patriotismul se exprimă în fiecare zi și înseamnă să-ți faci treaba bine, să respecți legile, să vorbești corect limba țării și să-i cunoști istoria, să-ți ajuți aproapele, să contribui la bunul mers al comunității și să produci valoare prin ceea ce faci. Acestea sunt lucruri mult mai importante decât arborarea steagului la ocazii festive sau urările de sezon.

De când am fost ales, am evitat ceremoniile, cu excepția Zilei Veteranilor de Război (în memoria bunicului meu, care a luptat în cel de-al Doilea Război Mondial). Motivul este următorul: astfel de evenimente sunt deturnate de politiceni cu discursuri sforăitoare, care poartă fularul tricolor și se bat cu pumnul în piept că sunt mari patrioți, în timp ce au uitat că binele public este misiunea fiecărui om de stat. Au uitat și articolul 16 din Constituția României care zice că toți cetăţenii sunt egali în faţa legii şi a autorităţilor publice, fără privilegii şi fără discriminări. Și că nimeni nu este mai presus de lege. De aceea, azi la ceremonia de 1 Decembrie am purtat o banderolă cu un mesaj menit să le reamintească demnitarilor prezenți aceste lucruri.

Un om de stat ar trebui să apere democrația, drepturile civile și libertățile individuale, să sprijine justiția și statul de drept, să facă legi drepte în folosul cetățeanului, nu al grupurilor de interese și să nu cedeze nicio bucățică din libertatea românilor, care a fost plătită cu prea mult sânge. Asta înseamnă să fii patriot!
În urmă cu mai bine de un veac se înfăptuia Marea Unire, la capătul unor ani grei, cu enorme sacrificii pentru români și jertfe de sânge. De aceea nu trebuie nici să-i uităm pe eroii români, la fel cum nu trebuie să-i uităm nici pe cei care înseamnă astăzi România, fie între granițele țării sau peste hotare.

La mulți ani români, oriunde v-ați afla!

Hai România! 🇷🇴