Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, sprijină reforma în sistemul sanitar din Maramureș

Sesiunea parlamentară 2021 – Deputat Brian Cristian USR PLUS
1 februarie 2021
Care au fost efectele pandemiei în firma ta?
7 februarie 2021
Show all

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, sprijină reforma în sistemul sanitar din Maramureș

Dacă rugăm 5 oameni să enumere domeniile în care e nevoie urgentă de reforme și de investiții publice, 4 dintre ei vor aduce în discuție educația și sănătatea.

Problemele din sistemul sanitar revin zilnic în lumina reflectoarelor și, din păcate, nu sunt deloc puține. În aceste condiții, putem doar să ne imaginăm cât de mari sunt așteptările de la ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu.

Am avut azi o întâlnire cu Vlad și ținând cont de aglomerația de la Ministerul Sănătăţii – România, m-am bucurat că am reușit să discutăm despre problemele din Maramureș.

Imaginile dezolante cu hrana asigurată pacienților de la Spitalul Județean de Urgență “Dr. Constantin Opriș” din Baia Mare au ajuns și în biroul lui. Din nefericire, situația de la spitalul băimărean nu este singulară. Problema a fost semnalată, de-a lungul anilor, de mai multe ori la nivel național.

Vom lucra împreună la remedierea acestei probleme, dar înainte de toate, trebuie să pună la punct instrumentele prin care să se asigure că resursele alocate pacienților sunt gestionate eficient și transparent.

Am adus în atenția ministrului Sănătății și proiectul gândit de colegii mei din Alianța USR PLUS Maramureș: înființarea serviciu social de tip ,,Centru Respiro” destinat persoanelor adulte cu dizabilități din județul Maramureș.

Vlad Voiculescu ne-a asigurat că avem parte de sprijinul lui, așa că sperăm că înființarea centrului respiro va fi doar primul proiect care va contribui la îmbunătățirea calității vieții maramureșenilor.