Obligăm toate instituțiile publice să accepte plata online a taxelor și impozitelor

Declarație politică în Camera Deputaților: Salvați sportul din România
13 mai 2021
Pretinderea contribuțiilor financiare la fondul școlii sau al clasei va fi pedepsită cu amendă
16 iunie 2021
Show all

Obligăm toate instituțiile publice să accepte plata online a taxelor și impozitelor

Am depus proiectul de lege care prevede obligativitatea de a accepta plata online, printr-un sistem electronic modern de plată la distanță precum Ghiseul.ro, a taxelor și impozitelor percepute de instituțiile publice și de operatorii economici furnizori de servicii de utilitate publică.
Practic, aducem modificările din 2016 la realitatea din prezent. Administrația publică trebuie să conștientizeze faptul că plățile online nu mai reprezintă o noutate pentru cetățenii români.
Ne gândim și la cei care au plecat în străinătate. Chiar dacă nu se află în țară, mulți dintre românii din diaspora continuă să plătească taxele celor rămași acasă. După implementarea în toate UAT-urile a unui sistem de plată online, vor putea să facă asta de la distanță, ușor și în timp util.
Prin inițiativa legislativă pe care am elaborat-o împreună cu colegul meu din Alianța USR PLUS, Viorel Băltărețu, îmi doresc să nu mai fim plimbați între diferite instituții pentru a plăti taxe, impozite, amenzi și alte obligații.
E momentul să beneficiem de tehnologia modernă pe care o avem la dispoziție prin implementarea mai rapidă a mijloacelor de plată online în toate instituțiile publice.
Respectăm ce am promis în programul de guvernare și continuăm să digitalizăm administrația publică!