Prima ședință a Grupului de lucru pentru sportul maramureșean

Am participat la ședința Consiliului Local Bicaz
29 iulie 2021
Convenția Națională pentru Tineret
10 august 2021
Show all

Prima ședință a Grupului de lucru pentru sportul maramureșean

✔️ Prima ședință a Grupului de lucru pentru sportul maramureșean

Ieri a avut loc prima ședință a Grupului de lucru pentru Sportul Maramureșean. Așa cum am menționat la înființare, am stabilit împreună cu membrii grupului câteva obiective principale:
– Identificarea problemelor din sport care pot fi rezolvate prin îmbunătățirea legislației;
– Dezvoltarea unor proiecte care să încurajeze sportul de masă;
– Atragerea investițiilor în infrastructura sportivă;
– Trecerea în revistă a tuturor bazelor sportive din județ.

În cadrul ședinței, am reușit să identificăm mai multe aspecte negative din sport. O parte din probleme ar putea fi rezolvate dacă finanțarea din bugetele locale ar fi direcționată către dezvoltarea infrastructurii sportive și a sportului de masă.

Vom insista, de asemenea, și în direcția creșterii numărului de ore de sport din școală și asupra transparenței.

În continuare, am stabilit că este util să înaintăm o serie de măsuri care încurajează sponsorizarea din mediul privat (aici putem da ca exemplu legislația din Ungaria), lucru care ar reduce din cheltuiala publică pentru sport.

La fel ca în educație, rezultatele din sport nu se văd imediat, ci durează câțiva ani până când putem stabili dacă o strategie funcționează. Am încredere că munca în echipă din cadrul Grupului de lucru va da rezultate și că vom contribui la dezvoltarea sportului maramureșean.

La prima ședință au participat: Adrian Bonaț, Arthur Micloș, Tudor Marta, Andrei Barboloviciu, Bogdan Zaharia, Marius Pop, Margareta Petruț, Adrian Pop și Petruț Grigore.