Sancționăm votul la două mâini din Parlamentul României

Prima sesiune de audiențe la biroul parlamentar din Târgu Lăpuș
6 martie 2021
SUMAL 2.0 – Inspectorul Pădurii, noua aplicație prin care puteți sesiza transporturile ilegale de masă lemnoasă.
9 martie 2021
Show all

Sancționăm votul la două mâini din Parlamentul României

🛑 Sancționăm votul la două mâini din Parlamentul României

Săptămâna trecută, colegii mei din Alianța USR PLUS au surprins în imagini parlamentarii din alte partide care nu și-au schimbat obiceiul de a vota cu mai multe cartele. Reacțiile celor prinși asupra faptului vorbesc de la sine.

Astfel de imagini dăinuiesc în Parlament de prea mulți ani. Ca urmare, mă bucur să anunț că am semnat propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr.96/2006 privind Statutul deputaţilor şi al senatorilor.

Ce înseamnă asta?

Pe scurt, propunem sancționarea parlamentarului care viciază votul cu 80% din indemnizația lunară. Votul dublu va fi anulat, iar în Regulamentul Camerelor va scrie clar: utilizarea cardului de vot de către o altă persoană este interzisă!

Mai țineți minte cât de tare ne enervam atunci când vedeam la televizor toate neregulile petrecute în Parlamentul României? Vedeam absenteism, furturi la vot și alte acțiuni care nu fac cinste mandatelor încredințate de alegători. Ne supăra mai mult faptul că nu puteam să facem ceva pentru a pedepsi bătaia de joc la adresa legii.

A fost și este în continuare enervant să vezi deputați și senatori care votează și în numele celor absenți. În sfârșit a sosit momentul să creăm cadrul legal prin care să ne asigurăm că vor dispărea “gesturile reflexe” din Parlamentul României!

Citește mai multe despre proiectul USR PLUS pentru sancționarea votului dublu în Parlament: http://bit.ly/30mGrHJ