Sancțiunile financiare nu stopează poluarea râurilor din Maramureș!

Acces simplu și direct la Monitorul Oficial
3 martie 2021
Prima sesiune de audiențe la biroul parlamentar din Târgu Lăpuș
6 martie 2021
Show all

Sancțiunile financiare nu stopează poluarea râurilor din Maramureș!

🚨Sancțiunile financiare nu stopează poluarea râurilor din Maramureș!

În 17 februarie, râurile din județul nostru au fost din nou poluate cu metale grele provenite din apele neepurate deversate de la o mină închisă. Sedimentele depuse în mină au afectat râurile Lăpuș, Someș și Tisa.

Dacă poluarea nu ar fi trecut granița în Ungaria, probabil că am fi asistat la o nouă mușamalizare. De această dată, Administrația Națională Apele Române a aplicat firmei responsabile o amendă în valoare de 120.000 de lei.

Sancțiunea financiară e un început bun. Totuși, dacă autoritățile publice se opresc aici, amenda va avea efectul unui plasture aplicat pe o rană ușoară. Poluarea cu apele de mină din Maramureș nu dispare cu o simplă contravenție!

În vara lui 2020, firma responsabilă de poluarea din februarie a primit cadou de la Conversmin, societatea de conservare și închidere a minelor, trei contracte în valoare de 300.000 de lei pentru întreținerea și exploatarea stațiilor de epurare.

Dacă decuplăm astfel de firme de la banii statului și aducem oameni pricepuți la conservarea perimetrelor miniere, sunt șanse mari să eliminăm poluările ciclice. Avem nevoie de stații de epurare administrate de specialiști, nu de firme abonate la bugetul public!

Instituțiile statului trebuie să colaboreze pentru a le oferi maramureșenilor un mediu înconjurător curat!

Aici puteți citi mai multe despre interpelarea pe care am trimis-o la Ministerul Mediului – România: http://bit.ly/3c1e07z