Strategia locală de tineret 2021-2030 dezbătută la PLAY Baia Mare

Participarea delegației USR PLUS Maramureș la Comitetul Politic
28 august 2021
Prima zi din cea de-a doua sesiune parlamentară ordinară din 2021
1 septembrie 2021
Show all

Strategia locală de tineret 2021-2030 dezbătută la PLAY Baia Mare

Am fost prezent la PLAY Cafe Baia Mare

Academia de vară PLAY Cafe, desfășurată în perioada 23 – 28 august, abordează subiectul dezvoltării orașelor prin tineri și transpune în planuri concrete ideile dezvoltate în pregătirea PLAY Baia Mare (strategia locală de tineret 2021-2030).

Joi, 26 august, am participat la Workshop-ul tematic: domeniul relația cu mediul. Mi-a plăcut faptul că accentul a fost pus pe tineri în relația cu mediul și că au fost propuse idei concrete pentru a-i sprijini și pentru a încuraja implicarea activă.

La invitația organizatorilor, am povestit despre responsabilitățile poziției de deputat și provocările de a fi tânăr în Parlamentul României. În cadrul sesiunii de întrebări, cei prezenți au avut și alte curiozități despre ceea ce poate face un parlamentar pentru ei. Sunt conștient de faptul că există o oarecare deconectare între tineri și Parlament, așa că profit de fiecare ocazie să stau de vorbă cu tinerii despre activitatea legislativă din țara noastră.

Este un lucru foarte important faptul că tinerii sunt interesați de problemele de mediu și pun întrebări despre viața politică. Deciziile politice ne înconjoară, de aceea i-am încurajat să fie atenți la deciziile luate de politicieni, să le atragă atenția atunci când greșesc și chiar să le propună soluții prin care pot îmbunătăți viața comunității din care fac parte.