Cum arată Stadionul de atletism din Baia Mare, parte a Complexului Sportiv Național “Lascăr Pană”?

Agenda săptămânii 22 – 28 noiembrie
22 noiembrie 2021
Sondaj Online: Cine ar fi mai potrivit pentru șefia Camerei Deputaților?
23 noiembrie 2021
Show all

Cum arată Stadionul de atletism din Baia Mare, parte a Complexului Sportiv Național “Lascăr Pană”?

Complexurile Sportive Naționale se află în subordinea Ministerului Tineretului și Sportului și au ca obiect de activitate “administrarea bazei materiale destinate pregătirii loturilor naționale și olimpice, precum și organizarea competițiilor sportive de nivel național și internaționale”. Ce competiții internaționale ar putea fi organizate aici? Sau mai bine zis, ce sport olimpic s-ar putea practica?

Ca iubitor și practicant de sport am simțit pe pielea mea ce înseamnă să te pregătești în condiții improprii. Am sute de kilometri alergați pe acest stadion, dar și câteva accidentări. Atât sportivii de performanță, cât și băimărenii practicanți de sport au nevoie de o bază de atletism adecvată.

Azi am vorbit de la tribuna parlamentului despre necesitatea de a investi în infrastructura sportivă în general și în baza de atletism a Complexului Sportiv Național Lascăr Pană în special.

De la începutul mandatului am militat pentru finanțarea adecvată a sportului. Din păcate, și atunci când sunt bani, autoritățile publice ignoră investițiile în infrastructura sportivă și preferă să-i aloce pentru alte activități. Mă refer la structurile de conducere supradimensionate și ineficiente sau la cluburile finanțate din fonduri publice care își cheltuie bugetele doar pe salariile jucătorilor și ignoră grupele de copii și juniori, dar și investițiile în baze sportive.

În țările vestice, care fac performanță în acest domeniu, din fonduri publice se finanțează sportul de masă și infrastructura sportivă. În timp ce sportul de performanță funcționează într-o logică comercială.

În continuare mă voi lupta să aduc resurse către sportul din Maramureș, dar și să schimb mentalitățile decidenților.