Vaccinul salvează vieți!

Ghidul Fondurilor Europene 2021-2027
18 septembrie 2021
Moțiunea depusă de USR PLUS continuă în Parlament!
28 septembrie 2021
Show all

Vaccinul salvează vieți!

Facebook memories îmi arată că în urmă cu exact 5 ani distribuiam acest material, care ilustrează impactul vaccinului asupra mai multor boli grave. Era 2016 și atunci au început și în România să apară primii “influenceri”care, de dragul ratingului și senzaționalului, își îndemnau părinții să nu își vaccineze copiii, cu toate că eficiența respectivelor vaccinuri era de peste 99% și demonstrată în timp.

Nimeni nu a luat măsuri împotriva lor și impotriva propagării de informații false, pentru că nimeni nu anticipa cât de mult va crește această mișcare. La acea vreme au existat doar câteva voci responsabile în societate care au încercat să combată fanomenul fake-news, dar nu au fost susținute nici de autorități, nici de mass-media.

Cu siguranță nimeni nu se aștepta ca doar peste câțiva ani să avem parte de o epidemie globală, peste care s-ar putea trece doar dacă populația are încredere în știință, progres tehnologic și implicit vaccinare. Dacă adăugăm în ecuație și autorități indolente și o administrație publică deprofesionalizată rezultatele sunt următoarele:

• Zeci de milioane de euro date spre presă pentru a promova campania de vaccinare (unele publicații aveau bannere provaccinare și articole de opinie ale antivacciniștilor);
• Un Ministru al Sănătății care a fost demis pentru că a refuzat să măsluiască cifrele cu privire la decesele de Covid;
• Guvernanți interesați doar de procentele electorale și nu de sănătatea românilor, motiv pentru care măsurile de relaxare au fost haotice și luate cu dedicație, în interes pur electoral;
• Suntem la coada Europei cu doar 32,8% din populație vaccinată;
• Nu mai avem paturi libere la ATI & decesele au crescut cu 102%.